«Олександрія» повернула впевненість: бойова нічия із «Зорею» загострює битву за Лігу Чемпіонів

Перегляди: 1755

У матчі чергового туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався із луганською «Зорею». Для луганчан цей матч був надважливим. Адже в разі перемоги команда Віктора Скрипника мала можливість вийти на чисте друге місце.

Втім, «Зоря» в цьому сезоні з олександрійцями грає невдало. Гості ж, п'ятій позиції яких нічого не загрожує, намагалися перервати невдалу серію з чотирьох поразок поспіль. До речі, свою єдину перемогу, після поновлення боротьби, хлопці Володимира Шарана здобули якраз над «Зорею».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У господарів травмувалися три основних голкіпери. Тож місце в воротах зайняв дебютант Дмитро Мацапура.

Головною втратою гостей була відсутність в складі дискваліфікованого Кирила Ковальця. Отже, поява Василя Грицука з перших хвилин була прогнозованою. А ось вихід в основі на вістря атаки Дениса Безбородька, а на позиції опорника – Гліба Бухала виявилися дещо несподіваними.

На початку зустрічі луганчани створили кілька небезпечних моментів після стандартів. Але до ударів справа не доходила. А ось чи не перший випад олександрійців на 17-й хвилині завершився голом. Денис Безбородько виграв боротьбу із захисниками в штрафній та відпасував на Лучкевича. Валерій на замаху прибрав опікуна й вразив вже майже порожні ворота. Але лайнсвумен зафіксувала офсайд, який арбітриня Катерина Монзуль скасувала за підказки системи VAR.

Трохи похвилювавшись, олександрійці таки повели в рахунку - 0:1. За кілька хвилин Грицук вивів до воріт Третьякова, якого на мить випередив голкіпер «Зорі». І хоча м'ячем більше володіли господарі, контратаки хлопців Володимира Шарана виглядали більш небезпечними. На 30-й хвилині на ударній позиції, після класної передачі Третьякова, опинився Безбородько. Удар форварда встигли заблокувати, і м'яч вийшов на кутовий. Таких шансів у господарів поля, попри велике бажання, не було. Лише наприкінці першого тайму «зоряні» змусили вступити в гру Юрія Паньківа. Та удар Василя Грицука метрів із 17-ти був куди небезпечнішим. Мацапура м'яч забрав.

Коли ж здавалося, що гості, цілком заслужено, виграють перший тайм, «Зоря» зрівняла рахунок. Дмитро Хомченовський потужно пробив із-за меж штрафної. Юрій Паньків, огляд якому закривали свої ж гравці, моменту удару не побачив і команду не врятував - 1:1. Саме за нічийного рахунку суперники пішли на відпочинок.

На другий тайм у олександрійців замість Безбородька та Пашаєва вийшли Мирошниченко та Шастал. А «Зоря» відразу пішла вперед і створила два гольові моменти. Удар Юрченка вдалося перевести на кутовий, а після прострілу Кабаєва та рикошету м'яч пройшов у декількох сантиметрах від дальньої стійки.

Захисту та голкіперу гостей в перші хвилини другого тайму було дуже важко. І господарі за допомогою VAR свого досягли. Зіткнення Мирошниченка та Кабаєва завершилося падінням останнього. Спочатку Катерина Монзуль зафіксувала порушення з боку господарів. Але потім переглянула відео і призначила пенальті. Владлен Юрченко пробив із позначки влучно - 2:1.

Гості пішли вперед. Після класної комбінації та передачи Грицука головою трохи невлучно пробив Євген Банада. Та все ж ініціативою володіли господарі, які атакували різноманітно, але не використали кілька гарних нагод збільшити перевагу.

Олександрійці відбили натиск і створили свій момент. Під час удару Романа Вантуха, Абу Ханна, який щойно вийшов на заміну, притримав за футболку Дмитра Шастала. Після чергового перегляду VAR Катерина Монзуль призначила ще один пенальті. Максим Третьяков прошив своїм ударом молодого воротаря луганчан - 2:2.

На 83-й хвилині олександрійці могли забити двічі. На удар боковими ножицями Третьякова зреагував Мацапура. А ось після пострілу в ближній кут Максима Задераки, який замінив Валерія Лучкевича, «Зорю» врятувала стійка воріт.

Кінціка матчу проходила на зустрічних курсах, де обидві команди мали шанси вирвати перемогу. До основного часу другого тайму було компенсовано сім хвилин. Господарі великими силами пішли вперед. Але «Олександрія» таки встояла, не дозволивши «Зоря» перемогти і вийти на друге місце в УПЛ. Боротьба за Лігу Чемпіонів загострюється за три тури до кінця чемпіонату.