Закрили в приміщенні: у Пантаївці звільняють працівників єдиного садочка

Перегляди: 1228

У Пантаївці працівників садочка №23 змушують написати заяви на звільнення.

Про це кореспонденту CBN повідомив селищний голова Пантаївки Ігор Бульба.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нещодавно приїхала комісія з Олександрії і сказала директору закладу звільнити всіх працівників», – зазначив він.

За словами селищного голови, на час розмови комісії в садочку вже не було.

Депутат міської ради від Пантаївки Микола Смакула зазначив, що наразі біля закладу стоять місцеві жителі, які виступають проти звільнення працівників та закриття закладу. За словами обранця, дії міської ради незаконні, адже рішення про ліквідацію закладу оскаржили в суді.

«Нещодавно директор закладу Дар’я Нерода закрила всіх працівників всередині приміщення і змушувала їх підписати заяви на звільнення, але люди проти», – додав він.

В управлінні освіти міської ради Олександрії на дзвінки журналістів поки не відповідають.

CBN продовжує слідкувати за цією справою.

Нагадаємо, за збереження єдиного садочка, який залишився у Пантаївці Олександрійського району, на пікет зібралися тамтешні жителі.

Із написами «Наші діти мають право на дошкільну освіту» і «Дайте садочку працювати» близько двох десятків людей вимагали не звільняти вихователів та не закривати заклад.

Садочок відкрили 51 рік тому. Селищний голова Пантаївки Ігор Бульба зазначає, всі дії з ліквідації закладів освіти на території селища є незаконні. Рішення міської ради Олександрії оскаржили в суді.