На соціально-економічний розвиток Кіровоградщині в держбюджеті знайшли менше 40 млн грн

Перегляди: 876

На соцекономрозвиток окремих територій Кіровоградщина з бюджету країни отримала близько 40 мільйонів гривень субвенції, передає CBN з посиланням на Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України.

Кошти розподілили між обласним бюджетом, бюджетами Олександрійського, Петрівського, Устинівського, Голованівського, Добровеличківського, Кропивницького, Новоукраїнського, Вільшанського районів, Олександрійським, Помічнянським та Компаніївським міськими бюджетами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Гроші підуть на соціально-економічний розвиток окремих територій - проєкти з проведення капітального ремонту та реконструкції об’єктів соціально-економічної інфраструктури, екологічні та природоохоронні заходи, придбання медичного обладнання та комунального транспорту спеціального призначення, реалізацію проектів з енергоефективності та енергозбереження, водопостачання та водовідведення, а також теплопостачання тощо.

Але в першу чергу субвенцію спрямують на здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом, та будівництво закладів освіти, охорони здоров’я і спорту.

2019 року місцевим бюджетам Кіровоградської області на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій уряд спрямував 119 млн 841 тисячу гривень субвенції з державного бюджету.

Крім того, минулого року два десятки об‘єднаних територіальних громад Кіровоградщини отримали понад 40 мільйонів гривень державної субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів - дороги, освітлення, спеціалізовану техніку, автобуси для підвезення дітей до опорних шкіл та інші об’єкти для покращення інфраструктури.