У Пантаївці працюватиме «новий» дитячий садок

Перегляди: 1107

Дитсадок у Пантаївці, через закриття якого її жителі вчора перекривали рух трасою Знам'янка-Луганськ-Ізварине, таки працюватиме.

Про це домовилися сьогодні управління освіти міської ради Олександрії та представники селища, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проблему вирішили тільки сьогодні. Селищна рада Пантаївки для дитсадка має створити окрему юридичну особу. Його фінансуватимуть спільно з міськрадою. Оформлення документів триватиме до 14 днів. На цей час таки доведеться звільнити 22-х працівників. Після цього всіх приймуть на роботу уже в «новий» дитячий садок.

«Сьогодні я скличу позачергову сесію селищної ради на завтра, і приймемо рішення. Усі документи для створення дитячого садочка готові. В тому числі і статут про створення нової юридичної особи Пантаївського дитячого садочка», – повідомив селищний голова Пантаївки Ігор Бульба.

Торік жителі Пантаївки прийняли рішення від’єднатися від Олександрії, якій підпорядковувалися понад 20 років і почати процедуру утворення ОТГ. Дізнавшись про це, міськрада припинила фінансування закладів освіти селища, які тримала на балансі, у тому числі і дитсадок. Пантаївці неодноразово виходили проти такого рішення на мітинги.