У Кропивницькому відкрили виставку «Рибалка рибалку бачить здалеку…» (ФОТО)

Перегляди: 1207

До Дня рибалки обласний художній музеї підготував віртуальну експозицію творів «Рибалка рибалку бачить здалеку…».

Як зазначила наукова співробітниця відділу науково-просвітницької роботи музею Леся Нестройна, літня пора багата на різноманітні свята, тож як не згадати про одне з найулюбленіших – День рибалки, який відзначають у другу неділю липня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це свято не має обмежень по статі чи віку, часто об’єднує всю родину, подає привід для чудового й приємного проведення часу на природі, в колі друзів. В День рибалки вітають не тільки тих, хто професійно займається цією справою, а також тих, для кого заняття риболовлею є хобі чи спортивним змаганням, особливим станом душі. Взагалі рибалки – це своєрідне «братство», до якого входять люди абсолютно різних професій, це не тільки азарт, але й можливість зануритися в роздуми, злитися з природою, і просто відчути гордість за вдалий улов», - зазначила на своїй facebook-сторінці Леся Нестройна.

Вона зазначила, що цією експозицією музейники мали на меті показати, в яких різних техніках та з яким захопленням митці в своїх творах зображують сам процес риболовлі, улов та гармонійне поєднання людини і природи.