«Минув рік. Дива не сталося»: знам'янські депутати підготували звернення до Зеленського

Перегляди: 3548

Депутати Знам'янської міської ради сьомого скликання стурбовані ситуацією, яка склалася у державі за рік правління Володимира Зеленського.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проєкт відповідного звернення опублікований на сайті міськради, повідомляє CBN.

«Рік тому Володимир Зеленський склав присягу Президента України. Усі ми пригадуємо його промову під час інавгурації, а виборці Зеленського, мабуть, добре пам'ятають його обіцянки. Тоді він обіцяв усе всім. Кожен виборець Зеленського мав свої особливі надії та сподівання. Учителі очікували на зарплатню в розмірі 4000 доларів, підприємці розраховували на дешеві кредити, а пенсіонери – на істотне підвищення пенсій і зменшення комунальних платежів. Усі вони разом повірили Зеленському, що в корупціонерів будуть конфісковувати майно й не випускатимуть їх під заставу», йдеться у тексті звернення.

Втім, результати нового президента невтішні.

«Минув рік. Дива не сталося. Новий президент грає за старими правилами. Олігархи далі при владі, процвітає корупція і контрабанда, на посади призначають родичів, друзів, бізнес-партнерів і знайомих Зеленського. Президент України регулярно принижується перед Путіним і веде нас у московську пастку. Відбувається наступ на українську мову, тривають переслідування добровольців і волонтерів. Поплічники Януковича повертаються в Україну і впливають на правоохоронні органи. Влада разом з поплічниками мстить українським патріотам за Майдан та опір російському агресорові», констатують депутати.

У знам'янських обранців є кілька вимог. Першою з них є припинення політики капітуляції перед Росією.

«Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував Україні збитки. Для цього необхідно зміцнювати сектор національної безпеки і давати відсіч агресору на фронті, в інформаційній, економічній та гуманітарній сферах», переконані депутати.

Вони вимагають звільнити безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів, а також докласти зусиль для притягнення до відповідальності Віктора Медведчука, Андрія Портнова, Олени Лукаш та інших зрадників держави.

«Припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства. Продовжувати політику декомунізації, а не відроджувати російсько-радянські символи. Припинити саботаж євроатлантичної інтеграції України й відновити динамічне зближення нашої держави з НАТО і ЄС», вимагають депутати.

Також у тексті звернення йдеться про необхідність усунення олігархів від управління державою.

«Негайно звільнити Андрія Єрмака з посади Глави Офісу Президента, Ірину Венедіктову з посади Генерального Прокурора, та звільнити з посад інших високопоставлених колаборантів і корупціонерів. Зупинити повзучу узурпацію влади та систематичні порушення Конституції України», йдеться у тексті рішення.