У Кропивницькому зафіксували спалах гострої кишкової інфекції після святкування весілля

Перегляди: 1116

Оперативна інформація про п’ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію надійшла до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 13 липня.

Про це CBN повідомили у прес-службі відомства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

П’ятеро постраждалих, серед яких двоє дітей віком до 17 років, напередодні перебували на святкуванні весілля у кафе в Кропивницькому. З попередніми діагнозами харчова токсикоінфекція (троє людей) та гастроентероколіт (двоє) потерпілих госпіталізували до Центральної міської лікарні.

Фахівці Держпродспоживслужби розпочали епідеміологічне розслідування та позапланове інспектування закладу громадського харчування. Під час обстеження в кафе виявили порушення в сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, цехи утримуються в незадовільному санітарному стані, подача страв здійснюється в багаторазовому посуді за відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині, для миття посуду використовується побутовий засіб замість професійного миючого засобу для закладів громадського харчування тощо. До того ж встановлено, що в закладі на святкуванні дозволяється споживання їжі, приготованої в домашніх умовах (торт), що могло стати причиною виникнення захворювання серед гостей.

Всього на святкуванні весілля перебували близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину під час проведення бенкетів дозволяється участь не більше 10 осіб.

Дослідження тривають.

За результатами інспектування кафе фахівці Держпродспоживслужби склали протоколи про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та порушення протиепідемічних заходів у період карантину. Також готується припис та розглядається питання щодо тимчасового призупинення роботи закладу.

Матеріали справи будуть передані до правоохоронних органів.