Фірми екссиловика розіграли між собою тримільйонний тендер «Кіровоградобленерго»

Перегляди: 1093

ПрАТ «Кіровоградобленерго» на початку червня успішно завершило закупівлю робіт із реконструкції власних електромереж для приєднання до сонячної електричної станції «Павлівська».

Про це «Слідство.Інфо» дізналось із інформації про тендер, опублікованій на порталі ProZorro.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасниками торгів були дві компанії з майже ідентичними назвами. У них один власник, який також володіє і «Павлівською».

Станція «Павлівська» знаходиться у Світловодському районі області. Вона нова: у експлуатацію її було здано у грудні 2019-го, запланований корисний відпуск електроенергії - на рівні 24,89 млн кВт·год на рік.

За підряд очікуваною вартістю 3,46 млн грн змагалися дві фірми: зареєстроване в Києві ТОВ «Енергобуд-СПМ» та «Енергобуд-СПМ+» із пропискою в Кропивницькому. Останнє оголосило про готовність виконати замовлення за 3,44 млн грн, перше ж виставило цінник у 3,12 млн грн і перемогло.

Попри різні адреси офіційної реєстрації фірм, окрім надзвичайно схожих назв, їх об’єднує спільний контактний номер телефону, вказаний у держреєстрі - +38(067)40-33-677, а також власник - Сергій Іванович Кузнєцов.

Пакети документів, які фірми-учасниці подали на торги, були майже ідентичними, а більшість довідок, зокрема «Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики», скопійовані дослівно.

Окрім згаданих компаній, Сергій Кузнєцов із бізнес-партнеркою Аллою Кузнєцовою є власниками щонайменше шести українських сонячних електростанцій. Це станції «Молодіжне», «Сонячна», «Спортивна», «Альвеор-Енерджі», «Долинська» та, власне, «Павлівська», якої й стосувався згаданий тендер. Будували ці об’єкти також фірми Кузнєцових.

Також Сергія Кузнєцова вказано серед власників іще десятка фірм у Кропивницькому, Києві та Миколаєві. Зокрема, це ТОВ «СПМ-Інвест», ТОВ «С.Енерджі-Миколаїв», ТОВ «Кіровоградський завод порцеляни», ТОВ «Вертон технолоджі» та інші. Також підприємець є співзасновником та керівником Громадської організації «Спілка співробітників Служби безпеки України звільнених у запас».