Депутата з Кіровоградщини підозрюють у розтраті зерна на 51 млн

Перегляди: 1728

Прокурори Офісу Генерального прокурора спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України повідомили про підозру депутату Долинської міськради Кіровоградської області за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, депутат, «будучи директором та учасником ТОВ "Долинський комбікормовий завод", розтратив шляхом зловживання своїм службовим становищем, близько 11 тисяч тонн зерна кукурудзи вартістю понад 51 мільйон гривень, яка була передана цьому товариству на відповідальне зберігання».

Досудове розслідування триває. Підозрюваному вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

За даними «Опендатабот», директором ТОВ «Долинський комбікормовий завод» раніше був депутат Долинської міськради Микола Черкун. Наразі підприємством керує його дружина Олена Черкун.

Застереження. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.