Кіровоградщина виступила у столиці на захист державної мови (ФОТО)

Перегляди: 1289

Понад сто жителів Кіровоградщини за сприяння обласної організації партії «Європейська солідарність» взяли участь в акції протесту, яка проходила в Києві, проти законопроєкту «слуги народу» Максима Бужанського, який відстрочить ще на три роки перехід на українську мову навчання учнів 5-11 класів російськомовних шкіл, передає кореспондент CBN.

Учасники рішуче висловились проти спроби реваншу і русифікації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Колись у нашій історії вже забороняли мову. І таких прикладів у нас сотні. Згадаймо Шевченка, якому не дозволили розмовляти українською мовою, а тільки писати і малювати. І на 29-му році Незалежності народні депутати нового скликання спромоглися заборонити українським дітям ще й навчатись українською мовою. Більш цинічного, антигуманного, антиукраїнського вчинку я не бачив в історії новітньої України та історії Європи загалом. Ми повинні сказати категоричне "ні" таким законодавчим ініціативам, які не мають нічого спільного ані з Україною, ані з освітою, ані з нашим майбутнім», – наголосив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Нагадаємо, що у Кропивницькому під пам’ятником Тарасу Шевченку відбувся мітинг на захист української мови.

Фото сайту ПП «Европейська солідарність».