Мерія Долинської звинуватила ОДА в прихованому саботажі

Перегляди: 2628

Проєкт будівництва Долинського групового водопроводу не вдається реалізувати через прихований саботаж з боку обласної державної адміністрації.

Про це йдеться у заяві Долинської міськради, опублікованій на офіційному сайті мерії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Долинська міська рада обіцяла інформувати громаду міста про стан реалізації проекту будівництва Долинського групового водопроводу, - сказано у дописі. - Проте вже пройшло більше місяця, як відбулася виїзна нарада під головуванням тодішнього голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня в м. Долинська щодо питань реалізації проектів альтернативного водопостачання міста, на якій він запевнив долинчан та міську раду про повну підтримку з боку облдержадміністрації стосовно завершення будівництва Долинського групового водопроводу і вирішення питання на рівні Кабінету Міністрів України щодо додаткового фінансування, але кошти до цього часу так і не виділені.

На сьогоднішній день ми бачимо прихований саботаж».

Міськрада запевнила, що «виконала свої зобов’язання: угода на співфінансування 2020 року по проекту будівництва Долинського групового водопроводу підписана та направлена до Кіровоградської ОДА; послуга приєднання трансформаторної підстанції водозабору за рахунок міського бюджету - оплачена».

У заяві також сказано: «А головне – будівництво дитячого садочка у с. Черняхівка Кропивницького району, на яке завдяки маніпуляції були перерозподілені кошти з Долинського групового водопроводу, станом на 10.07.2020 не розпочато!

Фактично обласна влада в особі першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Ігоря Кузьміна обманула як членів комісії, так і громаду міста, запевнивши, що дитячий садок буде побудований до 1 вересня 2020 року.

Як виявилося на сьогодні, існує договір та паспорт цього об’єкта, згідно з якими завершення будівництва дитячого садка передбачене у 2021 році (фотопідтвердження додаються)».

Нагадаємо, Долинський груповий водогін почали будувати торік восени. Зараз проект готовий на 70%. Проте через брак фінансування будівництво зупинилося.