Фігуранти справи про розкрадання на «СхідГЗК» масово відмовляються від адвокатів

Перегляди: 1068

Фігуранти справи про розкрадання на ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» відмовилися від адвокатів.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Після перерви обвинувачені почали масово відмовлятися від адвокатів нібито через "неможливість" ними здійснення захисту перед "упередженими" суддями, - йдеться у повідомленні. - Мартиненко відмовився від свого адвоката Бойка. Журило і Васильков — від Крамаренка. Богданець і Сорокін — від Черезової, Скаленко — від Палагицької.

Суд прийняв ці відмови. Тепер в обвинувачених є три дні на пошук адвокатів, а в інакшому разі суд призначатиме безоплатних від держави. Хоча не виключено, що такий хід з відмовою від адвокатів спрямований на затягування процесу, і фігуранти спробують відтягнути наступне засідання до осені (у серпні засідань не передбачено)».

«У період між 20 і 31 липня мало відбутися 10 засідань по півдня. Тепер щонайменше три засідання не відбудеться. Гарантії, що фігуранти домовляться з новими адвокатами до 24 липня, немає. До того ж як безоплатні, так і оплатні захисники проситимуть час для вивчення матеріалів», - наголосили також у Центрі протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання на «СхідГЗК»: адвокатів підозрюваних хочуть притягнути до відповідальності

20 квітня 2017 року в рамках розслідування епізоду з завдання збитків ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру колишньому народному депутатові, екс-голові комітету В з питань ПЕК Миколі Мартиненку (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 КК України).

У квітні – травні 2017-го повідомлення про підозру також отримали керівники НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та Державний концерн «Ядерне Паливо».

20 грудня 2017 року Мартиненку вручили остаточну підозру.

На початку січня 2018-го стало відомо, що слідство у справі завершене.