Усі громади зможуть створити свої ЦНАПи, - нардеп

Перегляди: 828

Створення чотирьох районів замість 21 у Кіровоградській області не залишить жителів без можливості отримання адміністративних послуг, передає CBN.

Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна щодо нового адміністративно-територіального устрою України за участю міністра Олексія Чернишова заявив голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, адміністративну реформу супроводжували міфи. Перший — що можна було залишити райони, як вони були.

«Районування, яке діяло до минулого тижня, було запроваджене у 1961-1964 роках в Радянському Союзі. І воно не відповідає ні економічним, ні демографічним викликам сьогодення», – зазначив нардеп.

Ще однією причиною не залишати все, як є, було створення громад і, як наслідок, функціонування на одній території двох органів – ради громади і районної ради.

Ще один міф – люди не зможуть отримувати адміністративні послуги.

«Вже готовий до другого читання законопроект, який забезпечить створення в кожній громаді протягом двох років ЦНАПів», – заявив Віталій Безгін і додав, що на 2021-22 роки уряд сподівається на додаткові кошти в бюджеті, аби допомогти відкрити ЦНАПи маленьким громадам.