У Новопразькій ОТГ закрили єдине банківське відділення

Перегляди: 998

У Новопразькій об’єднаній громаді закрили єдину банківську установу, яка обслуговувала всю громаду.

Територіальне відділення філії Кіровоградського обласного управління АТ «Ощадбанк» припинило свою діяльність попри численні спроби керівництва Новопразької ОТГ зберегти його для потреб жителів, ідеться на сайті громади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повідомлення про бажання обласного управління АТ «Ощадбанк» закрити банківське відділення у Новій Празі надійшло до громади у червні.

«Щоб зберегти єдине на всю громаду відділення банку, від імені голови Новопразької селищної ради були направлені листи до керівництва Кіровоградського обласного управління АТ "Ощадбанк" та на адресу Кіровоградської обласної державної адміністрації з проханням не залишати населення Новопразької ОТГ без якісного банківського обслуговування», - сказано також у дописі.

У листі керівництво Новопразької ОТГ наголосило, що у громаді проживає понад 9000 людей, а найближче відділення банку знаходиться за 20 кілометрів, у Олександрії. Жителі пенсійного віку не завжди можуть скористатися послугами платіжного терміналу чи мобільних сервісів. Тому закриття відділення може призвести до соціальної напруги у громаді. Натомість Новопразька селищна рада пообіцяла всіляко сприяти та підтримувати функціонування відділення у Новій Празі.

Однак банківське відділення закрили через неприбутковість підрозділу. Натомість встановили єдиний банкомат Ощадбанку на всю громаду, який поки не працює.

Як проінформували у відповідь на лист керівництва ОТГ, оплатити комунальні послуги чи отримати пенсію можна у відділенні АТ «Укрпошта», з яким «Ощадбанк» підписав Меморандум з питань спільних дій. А також у новопражців є можливість скористатися мобільним додатком «Ощад 24/7».