Уряд врахував пропозиції Кіровоградської облради щодо збереження лісосмуг

Перегляди: 1335

В Україні затвердили Правила утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення.

Обласна рада кілька років поспіль зверталася з відповідними листами до уряду та парламенту, повідомляє пресслужба облради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, облрада тримала на контролі ситуацію із самовільним знищенням лісосмуг в регіоні.

Постанова уряду змінила типовий договір оренди землі, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 р. №220, в частині визначення умов щодо утримання та збереження лісосмуг, забезпечення їх функції агролісотехнічної меліорації.

Основним завданням полезахисних лісових смуг є захист від ерозії ґрунтів у лісостеповій та степовій зонах України. В Україні обліковується близько 440 тис. га полезахисних лісових смуг. За даними виконавчої директорки Всеукраїнської асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України Наталії Ключник, 95,5% ОТГ мають на своїй території лісосмуги. Проте лише 14% громад провели їхню інвентаризацію, 91,7% громад не мають технічної документації на ці земельні ділянки.