ФК «Олександрія» втратив шанс зіграти в Лізі Європи

Перегляди: 1268

У другому півфінальному матчі плей-офф за путівку до Ліги Європи ФК «Олександрія» за присутності уболівальників на своєму полі поступився ФК «Маріуполь» - 1:2, передає CBN.

Саме на півфіналах за право представляти Україну в Лізі Європи уперше за довгий час на футбольних матчах дозволили присутність глядачів. Тож трибуни на КСК «Ніка» в поєдинку «Олександрії» з «Маріуполем» були заповнені на лімітовані 25 відсотків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександрійці почали поєдинок більш жваво. Вже в дебюті зустрічі господарі мали два непоганих шанси вийти вперед. Спочатку Євген Банада пробив у руки голкіперу суперників Євгену Гальчуку, а згодом Валерій Лучкевич у стрибку трохи не влучив у ворота після передачі з правого флангу.

Потім гості заспокоїлися й не тільки вирівняли гру, але й перехопили ініціативу. І вже воротареві господарів Юрію Паньківу довелося демонструвати свою майстерність. Капітан олександріців відбив удар упритул від Мишньова, виграв дуель у Фоміна й зреагував на постріл від Чурка.

Та все ж цей спалах активності від азовців увінчався успіхом. Після розіграшу кутового Павло Полегенько пробив у ближній кут метрів із 16-ти. М’яч рикошетом від газону опинився в сітці воріт Юрія Паньківа – 0:1.

Підопічні Володимира Шарана кинулися відіграватися. Тим більше, що суперники відійшли до власних воріт, сподіваючись на контрвипади. Свого господарі поля досягли саме в контратаці. Гості не дуже вдало розіграли кутовий. Наші земляки перехопили м’яч і організували швидкий випад п’ять в три. Максим Третьяков віднайшов передачею біля штрафного Дениса Безбородька. Нападник першим дотиком обробив м’яч, а другим ударом із носка вразив ціль – 1:1.

За нічийного рахунку суперники пішли на перерву.

У другому таймі ініціативою володіли олександрійці, які постійно шукали шляхи до воріт маріупольців. Та попри велике бажання й атаки різними флангами, завдати влучного удару хлопцям Володимира Шарана ніяк не вдавалося. Ризик пропустити швидкий конрвипад азовців також був. В одному з епізодів підопічні Олександра Бабича віднайшли свій момент, але два удари суперників захисникам олександрійців вдалося заблокувати.

Обидва наставники намагалися змінити хід гри своїми замінами і не доводити справу до додаткового часу. І це вдалося Олександру Бабичу. На 82-й хвилині Олексій Кащук, який нещодавно з’явився на полі з лави запасних, втік від центрального кола від оборонців, увірвався до штрафної й холоднокровно вразив дальній кут – 1:2.

Зрозуміло, що господарі поля кинулися відіграватися. Кирило Ковалець метрів із 17-ти пробив сильно, але Євген Гальчук забрав м’яч намертво.

За хвилину до закінчення основного часу Богдан Мишенко, чи не першим дотиком після своєї появи на полі, мав можливість відновити рівновагу. Та м’яч після удару з 15-ти метрів пройшов вище поперечини.

Це був останній шанс господарів поля на порятунок. Маріупольці втримали мінімальну перевагу й вийшли до фіналу плей-офф за путівку до Ліги Європи. У вирішальному матчі 29 липня азовці зустрінуться з ковалівським «Колосом», який у другому півфіналі розгромив СК «Дніпро-1» - 4:1.