Представники «СхідГЗК» звернулися до влади через критичну ситуацію на підприємстві

Перегляди: 2856

Аби вирішити питання стосовно боргів по заробітній платі робітникам «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» представники підприємства звернулися з листом до в.о. президента ДП НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, в.о. Міністра енергетики України Ольги Буславець та до Кіровоградської обласної ради, аби вони посприяли вирішенню питання.

Про це йдеться на сторінці первинної профспілкової організації ДП «СхідГЗК» у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Причина такої ситуації – це невиконання ДП "НАЕК "Енергоатом" графіку платежів за вироблений урановий оксидний концентрат за договором. На даний час заборгованість складає близько 295 мільйонів гривень (без урахування графіку за липень). Якщо зважати на те, що до закінчення липня залишилося чотири дні, то заборгованість буде 689 мільйонів гривень. Прошу терміново знайти можливість перерахувати кошти для погашення заборгованості заробітної плати працівникам за червень та аванс за липень (а це 92 млн грн) та забезпечення виробництва», - йдеться в листі.

Нагадаємо, націoнальна кoмпанія «Енергoатoм» забoргувала «Східнoму гірничo-збагачувальнoму кoмбінату» пoнад 300 мільйoнів гривень. Працівники Інгульськoї шахти, яка вхoдить дo складу підприємства, скаржаться, що через це їм затримують зарoбітну плату.