«Теплоенергетик» у Кропивницькому через борги відключили від електропостачання

Перегляди: 1154

На початку червня через борг у п’ять мільйонів гривень перед Кіровоградською енергопостачальною компанією і ВАТ «Кіровоградобеленерго» «Теплоенергетик» відключили від живлення.

Про це кореспонденту CBN повідомив директор підприємства Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі сума боргу підприємства – 5,5 мільйона гривень. Виник він з часу, коли за рішенням суду на користь «Нафтогазу» заарештували рахунок підприємства, а також через кропивничан, які лише за минулий опалювальний сезон винні підприємству 26,5 мільйонів гривень, розповідає директор підприємства.

За всі роки населення заборгувало «Теплоенергетику» 110 мільйонів гривень за всі наданні послуги.

На сьогоднішній день від електромережі повністю відключені близько семи десятків об’єктів підприємства. Нині «Теплоенергетик» обслуговує лише обласну дитячу лікарню, куди подає гарячу воду, а також селище Нове, де він здійснює водопостачання.

У травні на сесії міської ради підприємству виділили 11 мільйонів гривень. З цих коштів 7,5 мільйонів гривень «Теплоенергетик» витратив на зарплату працівникам за травень та частково за червень. Інші кошти пішли на погашення минулих заборгованостей, додав Олександр Чельник.

Наразі підприємство готує клопотання про фінансову допомогу на наступну сесію міськради.

«Зараз ми подаємо позови до суду стосовно стягнення заборгованостей з найбільш одіозних боржників. Крім того, контролери обходять квартири та вивішують на під’їздах об’яви. У двері вставляємо прохання-повідомлення, що "будь ласка, розрахуйтеся". Втім, та ситуація, яка склалася зараз, в жодному випадку – наголошую на цьому – не зірве опалювального сезону», – розповів директор підприємства Олександр Чельник.