Гендиректору ТОВ повідомили про підозру в незаконному видобуванні корисних копалин на Кіровоградщині

Перегляди: 645

Генеральному директору одного із товариств, який на території Заваллівського родовища незаконно видобував корисні копалини чарнокіту, повідомили про підозру (ч. 2 ст. 240 КК України) (порушення правил використання надр, шляхом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Про це CBN поінформували в пресслужбі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Підозрюваний, знаючи, що дію спеціального дозволу на користування надрами зупинили, у період з лютого по квітень 2018 року продовжив вибухові роботи по видобуванню чарнокіту на Заваллівському родовищі. При цьому генеральний директор підписав та видав накази про проведення вибухових робіт та надав їх для виконання підприємству, яке виконувало зобов’язання за раніше укладеним договором на проведення буро-вибухових робіт методом свердловинних снарядів та не поінформував їх про незаконність діяльності», - зазначили в пресслужбі.

У незаконний спосіб на родовищі провели два масових вибухи та видобули (а згодом і реалізували) чарнокіту на загальну суму понад 7 млн грн.

Триває досудове розслідування.