Підвищення під загрозою: «Інгулець» утратив лідерство в Першій лізі

Перегляди: 1272

У черговому турі чемпіонату України з футболу в Першій лізі петровський «Інгулець», який очолював турнірну таблицю, на виїзді розійшовся миром із київською «Оболонню-Бровар», повідомляє CBN.

У першому таймі повністю домінували підопічні Сергія Лавриненка. Та втілити свою перевагу в забитий м’яч гостям не вдалося. А на 30-й хвилині петрівчани залишилися в меншості. Арбітр зустрічі Віталій Романов спочатку за жорсткий підкат показав Нікі Сітчинаві жовту картку. Але після підказки VAR змінив своє рішення й вилучив найкращого бомбардира «Інгульця» в цьому сезоні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В результаті наприкінці першого тайму Олександр Батальський скористався неузгодженістю центрбеків гостей, вийшов сам на сам із Богданом Шустом й переграв голкіпера – 1:0.

По перерві ініціатива вже була на боці киян. Господарі поля не використали декілька гарних можливостей збільшити свою перевагу й зняти питання стосовно переможця матчу.

А за 15 хвилин до завершення поєдинку хлопці Сергія Лавриненка активізувалися й пішли вперед. Петрівцям вдалося забити, але гол відмінили через невеличкий офсайд в Олександра Мішуренка.

Та все ж нашим землякам вдалося відігратися. На 87-й хвилині після подачі в штрафну господарів захисник влучив ліктем в обличчя Семенко. Віталію Романову знову знадобилося допомога VAR для того, щоб призначити пенальті й вилучити через друге попередження захисника «пивоварів» Білого. Пенальті Ігор Загальський не без складнощів реалізував – 1:1.

В компенсовані сім хвилин чудовий шанс вирвати перемогу мали гості. Та після швидкої атаки Денис Балан не влучив у ворота метрів із 16. Тож, була зафіксована бойова нічия – 1:1.

Цей результат практично не залишив шансів «Оболоні-Бровар» на підвищення в класі. Наразі, кияни із 47 очками посідають сьоме місце. «Інгулець» втратив лідерство і, маючи в своєму активі 55 очок, займає другу сходинку турнірної таблиці. Попереду лише ФК «Минай», у якого 56 очок. А в переслідувачів команди Сергія Лавриненка «Агробізнеса» – 53 пункти, «Руха» та «Волині» – по 51 очку.

Нагадуємо, в Українську Прем'єр-лігу проходять три найкращі команди Першої.