Шахтарям ДП «СхідГЗК» виплатили зарплату за червень

Перегляди: 861

ДП «СхідГЗК» отримало 75 млн грн, щоб закрити борги по зарплаті шахтарям за червень.

Про це CBN розповів голова профспілки Інгульської шахти Михайло Мельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це мала частина того, що заборгували. За словами Михайла Мельника, борг ДП НАЕК «Енергоатом» за вироблений ураново-оксидний концентрат на 17 липня з початку року становив 441 млн грн.

«Ми хочемо нормально працювати. Мало того, що зарплату не дають, а ще й працювати нема чим. Заробляти цю зарплату», — наголосив профспілковий лідер.

Обласна рада отримала відповіді від Міністерства енергетики на численні звернення голови облради Олександра Чорноіваненка. Там заявили, що «вживаються заходи щодо недопущення відключення уранодобувних шахт ДП «Схід ГЗК» від енергопостачання», повідомила пресслужба ради.

Як розповів Михайло Мельник, шахтарі з головою облради намагаються вирішити шість надважливих для підприємства питань. Вони стосуються недопущення приватизації підприємства, погашення заборгованості «Енергоатома», відключення від енергопостачання, передбачення коштів на добудову Новокостянтинівської шахти, визнання перспектив розвитку Апрельського родовища уранових руд та визначення шляхів подальшого існування Смолінської шахти.

Щодо Новокостянтинівської шахти, на реалізацію державного інвестпроєкту минулого року в держбюджеті заклали 140 млн грн, але кошти направили на боротьбу з коронавірусом. Тому зараз у Кабміні знаходиться звернення про виділення цих коштів, і уряд планує використати їх уже у поточному році

За словами профспілкового лідера, насправді, на розвиток виробничих потужностей Новокостянтинівської шахти потрібно до 2 млрд грн.