У Кропивницькому планують встановити інформаційну дошку політологу

Перегляди: 824

Міськвиконком Кропивницького планує дозволити встановити інформаційну дошку українському політологу польського походження Іполиту Ольгерду Бочковському.

Проект рішення виконкому опублікований на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Дозволити Кіровоградській обласній громадській організації "Асоціація польських журналістів України" встановити інформаційну дошку земляку, українському соціологу, політологу, етнологу, випускнику Єлисаветградського земського реального училища Іполиту Ольгерду Бочковському на фасаді будівлі Кропивницького інженерного коледжу Центральноукраїнського національного технічного університету за адресою: м. Кропивницький, вул. Юрія Олефіренка, буд. 6», - сказано в документі.

Балансоутримувачем дошки буде коледж.

Іполит Ольгерд Бочковський - український соціолог, політолог і етнолог, один із провідних європейських фахівців з теорії нації та національних відносин першої половини 20 століття; педагог, публіцист і громадський діяч. На родився на станції Долинська Херсонської губернії (нині - Кіровоградська область) 1 березня 1885 року, помер 9 листопада 1939-го у Празі.

Він увів у науковий обіг поняття «етнополітика».

Бочковський також очолював Комітет порятунку України - організацію, яка працювала задля порятунку українців під час Голодомору.