ФК «Інгулець» утратив можливість підвищитися в класі

Перегляди: 4361

У передостанньому турі чемпіонату України в Першій лізі петрівський «Інгулець» розійшовся миром на власному полі з львівським «Рухом» -1:1, передає кореспондент CBN.

Це була битва між головними конкурентами в боротьбі за путівку до Прем'єр-Ліги. Перемога виводила команду Сергія Лавриненка до еліти українського футболу. «Руху» програвати було ніяк не можна, адже поразка суттєво ускладнювала подальші завдання. Зрозуміло, що за таких обставин суперники грали дуже обережно. Гра переважно проходила між штрафними майданчиками.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Небезпечних моментів біля обох воріт виникало небагато. До перерви петрівчани влучили в поперечину, після удару Синьогуба з меж штрафної. Трохи не вистачило влучності Максиму Ковальову. Гості ж загрожували воротам Богдана Шуста переважно після стандартів.

У другому таймі конкуренти також не хотіли ризикувати й більше билися за результат, ніж грали. М'ячем більше володіли львів'яни.

Господарі уважно захищалися, сподіваючись на контрвипади. На останніх хвилинах, інтрига загострилася. «Рухівці» побігли вперед і нарвалися на швидкий контрвипад. Ілля Коваленко кинув у прорив Олександра Мішуренка. Форвард увірвася в штрафну з лівого флангу й прострілив уздовж ворот. Мар'ян Мисик під натиском Мкомоли зрізав м'яч у власні ворота -1:0. Тактика, яку вибудував Сергій Лавриненко, спрацювала, але для того, щоб здобути бажану путівку до еліти, петрівцям не вистачило двох хвилин.

Після подачі львів'ян в штрафну господарів, Писний трохи притримав Кухаревича й арбітриня Катерина Монзуль призначила пенальті.

Справедливість цього рішення підтвердив і VAR, який працював на матчі в Петровому. До м'яча підійшов Клімчук й переграв Богдана Шуста - 1:1.

Наприкіці матчу за жорсткий підкат пряму червону картку отримав ще й Ілля Коваленко. Фінальний свисток зафіксував нічию, яка більше влаштувала «Рух» й за характером подій виглядала закономірною. Тепер в останньому турі «Інгульцю» потрібно на виїзді перемагати «Балкани».

Наразі, команда Сергія Лавриненка з 59 очками ділить перше-друге місце із «Минаєм», який свій матч виграв.Також перемогли «Волинь» і «Агробізнес» й, маючи по 57 очок, наблизилися до лідерів.

У «Руха» 55 пунктів, й львів'яни мають один матч із запорізьким «Металургом» у запасі. Тож, доля трьох путівок до УПЛ визначиться лише в останньому турі, матчі якого будуть зіграні 13 серпня.