Кропивничанин зареєстрував петицію проти перейменування площі Дружби народів

Перегляди: 937

Кропивничанин Павло Стеленко зареєстрував петицію проти перейменування площі Дружби народів в обласному центрі.

Про це йдеться в єдиній системі електронних петицій, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Прошу міську раду взяти до уваги думку більшості населення міста щодо перейменування площі Дружби народів. Абсолютна більшість населення проти перейменування площі. На жаль, у наш час влада прислухається лише до думки меншості, так званого "патріотично" налаштованих громадян. Варто зауважити, що назва площі Дружби народів не несе в собі комуністичного підтексту, тож не підпадає під закон про декомунізацію. Тим паче, що комуністичну символіку демонтували. Нинішня назва площі є символом прагнення України як держави до мирного співіснування з усіма народами та країнами, мирного врегулювання конфліктів та суперечностей», - йдеться в петиції.

Один із варіантів перейменування площі Дружби народів розглядають на честь активіста та волонтера Романа Бойка, який трагічно загинув у лютому цього року. За словами Павла Стеленка, цей варіант перейменування є цинічним.

«Абсолютним цинізмом є один із запропонованих варіантів перейменування на честь Романа Бойка, який є невідомою особою для більшості жителів. Участь людини в Революції Гідності не дає значних підстав для перейменування на його честь. Досить виконувати примхи меншості», - зазначив кропивничанин.

До кінця збору підписів залишилося 43 дні. На сьогоднішній день петицію підписали 47 людей з 450 необхідних для її розгляду міськрадою.

Нагадаємо, нa площі Дружби нaродів у Кропивницькому демонтувaли рaдянську зірку.

У Кропивницькому стaртувaло опитувaння громaдян щодо підтримки вaріaнтів перейменувaння площі Дружби нaродів.