Новомиргородська міськрада просить відкрити новий залізничний маршрут

Перегляди: 1577

Новомиргородська міська рада звернулася до Одеської філії Укрзалізниці з проханням відкрити новий залізничний маршрут.

Про це йдеться на сайті «Новомиргородські вісті», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне звернення підписав міський голова Ігор Забажан.

«Новомиргородський район, як і Маловисківський, у рамках адміністративно-територіальної реформи приєднали до Новоукраїнського, з яким у наших районів практично немає дорожнього сполучення — об'їжджати бездоріжжя доведеться майже через обласний центр. Проте через наш район ходить дизельний потяг "Станція імені Тараса Шевченка — Помічна", що проходить через станцію Абадаш, від якої до Новоукраїнки всього вісім кілометрів. Єдина проблема полягає в тому, що протягом одного дня потрапити в Новоукраїнку, вирішити там якісь проблеми і повернутися неможливо. Тому наша міська рада пропонує пустити дизельний потяг маршрутом "Новомиргород — Помічна" у вівторок, коли у нашого дизельного потяга вихідний. Наприклад, вихід з Новомиргорода - о 07:00, увечері - вихід зі станції Помічна о 18:00. Це дозволить сполучити регіони одного району», — зазначено у зверненні.

«Хоч посадовці стверджують, що їздити у Новоукраїнку жителям району не доведеться, оскільки всі питання можна буде вирішити на місці, та пряме й доступне сполучення з райцентром зайвим точно не буде. Ми сподіваємося, що ця ініціатива зацікавить і жителів Малої Виски та інших населених пунктів, через які проходить дизельний потяг», - зазначає Ігор Забажан.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію в Україні 490 районів і створення замість них 138 нових.