Новоукраїнці виграли Кубок Анатолія Кравченка з футболу серед ветеранів (ФОТО)

Перегляди: 1953

Чемпіонат області з футболу серед ветеранів 35 років і старших, присвячений пам’яті видатного футболіста та тренера кіровоградської «Зірки» Анатолія Кравченка, пройшов минулої неділі на головній спортивній арені Новоукраїнки.

За нагороди та Кубок Кравченка в цьому році змагалися вісім ветеранських команд із Новоукраїнки, Знам’янки, Новгородки, Долинської, Добровеличковки, Кропивницького та Новоархангельська, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суперники грали одночасно на двох полях у форматі сім польових гравців і воротар. Матчі тривали два тайми по 15 хвилин.

На попередньому етапі учасники змагань були розподілені на дві групи. По дві кращі команди з кожного квартету виходили до півфіналу. У першій групі перше місце посіли минулорічні володарі Кубка Кравченка з ФК «Долинська». Долинчани в стартовій грі дотиснули ветеранів Новгородки – 1:0, потім спокійно розібралися зі знам’янчанами – 3:0 та «Новоукраїнкою-1» - 5:0.

Два інші матчі перша команда господарів також програла. У боротьбі за друге місце новгородківці лише в серії пенальті, яка пробивалася в разі нічийного рахунку в основний час, були сильнішими за ветеранів Знам’янки – 4:3.

В іншій групі господарі з «Новоукраїнки-2», за яку грали досвідчені футболісти на чолі з міським головою Олександром Корінним, в напруженій боротьбі завдяки влучному удару головою свого капітана-мера переграли кропивницький «Водник» 1:0.

Далі кропивничани самі створювали собі проблеми й героїчно їх долали. Зокрема, в грі з конкурентами з Новоархангельська гравці «Водника» були попереду – 2:0, а потім поступалися – 2:4. Й зусиллями асистента арбітра ФІФА Андрія Скрипки, колишніх гравців кіровоградської «Зірки» Олександра Ромашева та Валерія Скунца, а також їхніх партнерів кропивничани відновили рівновагу – 4:4. А в серії пенальті саме «Водник» схилив шальки терезів на свою сторону - 7:5.

У грі з добровеличківцями «водники» знову поступалися – 0:1. На початку другого тайму кропивничанам вдалося зрівняти рахунок, а на останній хвилині основного часу поєдинку вирвати перемогу, реалізувавши беззаперечний пенальті – 2:1.

Першим півфіналістом від цієї групи стала «Новоукраїнка-2», в складі якої продовжував феєрити Олександр Корінний, який забивав суперникам із новоархангельського «Арсеналу» та Добровеличківки голи на будь-який смак.

У півфіналі єдиний переможний гол у ворота ФК «Новгородка» був знову на рахунку граючого міського голови Новоукраїнки – 1:0. А в іншому півфінальному двобої «Водник» в основний час розійшовся миром із ФК «Долинська» - 1:1. А ось пенальті кропивничани знову пробили впевненіше за конкурентів – 3:2.

Ця поразка не тільки позбавила долинчан трофею, але й засмутила їх настільки, що в бронзовому протиборстві із новгородківцями колишні чемпіони області так і не змогли реалізувати бодай один зі своїх гольових моментів. Ветерани з Новгородки також не відзначилися влучністю – 0:0. Серія ж післяматчевих пенальті знову стала для долинчан невдалою, й бронза дісталася ФК «Новгородка» - 2:1.

Боротьби у фіналі, яка була в першому матчі між цими командами, не вийшло. Вже до перерви головний бомбардир ФК «Новоукраїнка» Олександр Корінний оформив другий на турнірі хет-трик, а у другому таймі господарі змагань розгромили втомлених ветеранів «Водника» - 6:1. Таким чином, чемпіонами Кіровоградської області серед гравців, старших 35 років, та володарями Кубка Кравченка стали ветерани команди «Новоукраїнка-2».

Срібло дісталося гравцям кропивницького «Водника», а бронзу доволі сенсаційно вибороли футболісти з Новгородки.

Приз найкращого бомбардира турніру отримав голеадор чемпіонської команди Олександр Корінний, який відзначився дев’ятьма голами. Найкращим голкіпером визнали Михайла Петрища із ФК «Новгородка».

Наступної суботи в Долинській вперше відбудеться Кубок пам’яті Олексія Кацмана серед футболістів, старших 45 років.

Фотогалерея

Фото Кіровоградської обласної асоціації футболу