На Кіровоградщині зареєструють п’ять громад Православної церкви України

Перегляди: 2698

Управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності облдержадміністрації має зареєструвати статути п’ятьох релігійних громад Православної церкви України.

Відповідне розпорядження підписав заступник голови ОДА Максим Калінін, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про громади у селах Велика Северинка (Кропивницький район) і Першотравневе (Долинський район), смт Молодіжне (Долинський район), Долинській та Світловодську.

У розпорядженні також рекомендується Долинській РДА, Світловодській міськраді та Великосеверинівській сільраді «забезпечити контроль за додержанням законодавства про свободу совісті та релігійні організації».

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.