У Кропивницькому зі школярів вимагатимуть кілька довідок

Перегляди: 10296

На початку нового навчального року школярі мають принести до навчального закладу кілька довідок.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В першу чергу, мова йде про першачків.

«Всі дітки, що йдуть у 1 клас, приносять довідку форми 086 (№086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду», — ред.). Це та довідка, яка свідчить про стан здоров’я дитини. Далі — довідка про щеплення для учнів першого класу», — наголосила Лариса Костенко.

За її словами, під час чергового засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій її члени вирішуватимуть, які ще довідки повинні надати батьки першачків.

«Коли ми відкривали садочки, сімейні лікарі давали довідки про епідоточення дитини. Тепер же міністерство рекомендує, щоб класні керівники провели опитування батьків. У нас є анкета для учнів, але потрібно, щоб батьки дали правдиву інформацію», — підкреслила керівниця освіти міста.

За її словами, якщо міська комісія ТЕБ та НС дасть доручення вимагати інші довідки, управління виконуватиме ці рекомендації, аби не наражати на небезпеку інших дітей.

«Довідка — це гарантія того, що лікар дав правдиву інформацію про епідоточення дитини та чи не перебуває вона в зоні ризику. Медичних зошитів немає вже три чи чотири роки, тому ми не володіємо інформацією про захворювання дітей. Мова йде про цукровий діабет, імунні, легеневі захворювання. Ті, що нині знаходяться в зоні ризику», — констатувала Лариса Костенко.