Свідки Єгови скасували щорічне богослужіння у Кропивницькому через коронавірус

Перегляди: 2182

Вперше з 1897 року Свідки Єгови відмовилися від проведення своїх масових богослужінь на стадіонах та в орендованих приміщеннях і перенесли цю щорічну подію на Інтернет-платформу.

Про це CBN повідомив речник Свідків Єгови на Кіровоградщині Олег Марченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Зазвичай такий триденний конгрес у Кропивницькому проходив влітку на території виставкового комплексу "Агро Експо", - сказав він. - Минулого року конгрес відвідало майже 2000 осіб. Місцеві Свідки ретельно прибирали територію павільйону, в якому проводився конгрес, та відремонтували деяке обладнання. Адміністрація міста люб’язно надала додаткову гілку міського транспорту, аби було зручніше добратися до місця проведення конгресу. Цього року конгрес у форматі масового заходу було скасовано через пандемію вірусу Covid-19».

«Ми прийняли таке історичне рішення, керуючись двома християнськими принципами, а саме: повага до святості життя та любов до ближніх, - додав Марченко. - Хоча ми дуже любимо збиратися разом, але життя надто цінне, щоб ним ризикувати. Неважливо, де ми перебуваємо фізично. Важливо, де наше серце. Цього року тема конгресу "Завжди радійте!" звертає увагу на єдність нашої міжнародної родини та радість, яку люди можуть мати, незважаючи на стрес та відчай».

Цьогорічний конгрес відбудеться онлайн.