Цієї ночі жителі Кіровоградщини побачать потужний метеорний дощ

Перегляди: 1844

У ніч з 13 на 14 серпня жителі Кіровоградщини можуть спостерігати за одним із найпотужніших метеорних потоків - Персеїдами, передає кореспондент CBN.

Персеїди можна побачити щорічно з кінця липня до середини серпня. Але найбільший потік метеорів - з 12 на 13 та з 13 на 14 серпня, зазначив науковий керівник секції «Астрономія та астрофізика» малої академії наук Вадим Лефтор.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, люди помилково називають це явище «зорепадом», адже це насправді метеори, які горять у нашій атмосфері. Найкраще спостерігати Персеїди в місцевості, віддаленій від вогнів міста, бажано на відкритому просторі: в лісі, степу, на березі моря, річки або озера. Лише в цілковитій темряві з 22:00 та до 00:00 можна якнайкраще роздивитися метеорний потік та встигнути загадати бажання.

«Персеїди можна спостерігати щорічно, коли наша земля потрапляє у шлейф комети Свіфта-Туттля і залишки згоряють у нашій атмосфері. Це маленькі дрібні шматочки, котрі розігріваються через тертя з земною атмосферою та спалахують. Власне, це ми і можемо спостерігати із року в рік. Приблизна швидкість їх складає 59 кілометрів на секунду. Тобто з такою швидкістю вони входять в атмосферу. Як це виглядає? Всі бачили, як зірка падає з неба, але таких зірок при нічному небі без ліхтарів, без хмарності буде налічуватися приблизно 100 штук на годину», - зазначив Вадим Лефтор.