Кропивничанин вимагає визнати котів екочастиною міста

Перегляди: 630

Кропивничанин В’ячеслав Колесніков вимагає визнати котів екочастиною міста.

Він зареєстрував електронну петицію про це.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Останнім часом спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів у підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Кропивницького та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Взявши за приклад практику м. Львова, м. Варшави, м. Києва, м. Одеси, м. Рівного, м. Запоріжжя та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, на горищах та в інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації - знищення гризунів, що є рознощиками багатьох інфекцій», - сказано, зокрема, в петиції.

Автор пропонує «відповідним рішенням міської ради проголосити котів співмешканцями Кропивницького – частиною екосистеми міста».

На момент підготовки цієї новини до публікації петицію підписали 19 чоловік з необхідних 450 для розгляду міською радою.