Кандидатка в мери Кропивницького від «Слуги народу»: «Починати треба з освіти»

Перегляди: 1805

У Кропивницькому відбувся круглий стіл, присвячений безпеці освітнього процесу, передає кореспондент CBN.

У заході взяли участь начальник юрвідділу кооперативного коледжу економіки і права імені Миколи Сая Дмитро Переверзєв, заступник директора з навчально-виховної роботи цього закладу Оксана Панченко, потенційна кандидатка на посаду міського голови Кропивницького від партії «Слуга народу» Ольга Ковальова-Алокілі та голова ГО «Безпечний освітній простір» Олександр Гончар.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Ольги Ковальової-Алокілі, її як маму, жительку міста та громадську активістку хвилює, «як зробити так, щоб дітям хотілося навчатися в школі». Не менш важливим є питання безпеки.

«Про майбутні покоління повинні думати ми. Від того, як ми влаштуємо освітній процес, здебільшого буде залежати усе їхнє подальше життя», - висловилася Ольга Ковальова-Алокілі.

Вона зазначила, що українці створили унікальну платформу. Вона покаже, якою може бути школа найближчим часом. А Кропивницький може стати першим містом, де запровадять платформу «Безпечний освітній простір».

Як розповів розробник додатку Олександр Гончар, платформа створена, щоб об'єднати усіх учасників освітнього процесу – адміністрацію школи, вчителів, учнів та батьків. Наприклад, у ній вчителі можуть онлайн ставити оцінки, а батьки їх бачити і таким чином відстежувати успішність навчання. Можна поскаржитися адміністрації чи вказати на ту чи іншу проблему та бачити, як вона виправляється.

Має платформа рейтинг навчальних закладів за такими критеріями, як харчування, пожежний стан та безпека. Так, батьки можуть обирати, що їстимуть їхні діти щодня, а для старшокласників є можливість мати альтернативне харчування.

В той же час програма дозволяє прибрати корупційну складову. Вона підключена до системи Prozorro і дає можливість порівнювати закупівельні ціни на продукти у різних школах та регіонах. Крім того, розробники працюють з усіма організаціями, які дотичні до сфери освітніх послуг, тощо.

«Наш коледж більше 20 років користується одним з додатків, але він дає можливість лише контролювати процес зсередини. Тобто це цікаво директору, завучу, вчителям. Такої програми, яка б могла поєднати навчальний заклад і батьків, не було. А проблеми багато», - зізналася Оксана Панченко.

Дмитро Переверзєв наголосив на тому, що програма дозволяє зберегти інформацію щодо досягнень кожного учня – їх на відміну від класного журналу бачитимуть лише учень та батьки.

А Ольга Ковальова-Алокілі додала, що програма дозволяє висловлювати свою думку і учням, вони зможуть впливати своїм оцінюванням на той простір, в якому вони перебувають.

«Це елемент виховання свідомого майбутнього покоління», - зазначила потенційна кандидатка на посаду міського голови Кропивницького.

Через два місяці розробники планують розпочати процес впровадження програми.

«На це потрібна воля першої особи міста, - заявила Ольга Ковальова-Алокілі. – Ми або змінюємося, або вимремо. Треба називати речі своїми іменами».

На переконання потенційної кандидатки на посаду міського голови Кропивницького, починати потрібно з освіти.