Кропивницький: плюс десять нових тролейбусів

Перегляди: 2379

Сергій Полулях, «Україна-Центр»

18 серпня відбулося засідання 22 сесії міської ради Кропивницького. Воно стало примітним тим, що вперше з часів введення карантинних обмежень на ньому були присутні журналісти та представники громадськості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ще однією рисою засідання став оперативний розгляд питань, що дозволило вже до обіду прийняти кілька найважливіших рішень. На швидкість роботи депутатів не вплинули навіть виступи кількох активістів, нехай і досить скандальних, очевидно, вони гостро відчули наближення політичної осені. Так, голова ОСББ Вікторія Есмер запропонувала вивести зі складу земельної комісії депутата Ларіна за нібито лобіювання інтересів представників однієї опозиційної політичної сили. Депутат Демченко вкотре звернув увагу на роботу патрульної поліції, а громадський діяч Стрижаков звинуватив керівництво міста в намірі «повісити» на майбутні покоління кредит під якісь неймовірні відсотки, але чекати розгляду питання не став.

До речі, перед депутатами виступив зі звітом про виконану за півріччя роботу представник місцевої міської прокуратури, і його інформацію взяли до відома практично без питань. Крім цього, депутатів хвилювала доля засохлих в парку дерев, на що мер рекомендував взяти пару відер і вирішити проблему відразу, а не чекати, поки дерева засохнуть зовсім.

Після такої розминки депутати взялися за серйозну роботу, що стало результатом плідної діяльності в комісіях. Тому практично всі питання порядку денного приймалися без обговорення, а якщо запитання і виникали, то депутати отримували вичерпні відповіді. Так були прийняті зміни до бюджету, в результаті чого викладачі системи профтехосвіти отримають заробітну плату і відпускні, крім цього, депутати внесли зміни до бюджету селища Нового та дали згоду на закупівлю КП «Електротранс» 10 нових тролейбусів з автономним ходом, і тепер тролейбусний парк буде налічувати більше сорока одиниць економічного транспорту.

Найбільше інтригував проект рішення про залучення кредиту в розмірі 70 мільйонів гривень під 12 відсотків річних. Депутати дали згоду, крім того, в процесі обговорення з'ясувалося, що насправді це не грабіжницький відсоток, а зовсім навіть навпаки, тому що інші місцеві ради отримують такі кредити під 17 відсотків. Андрій Райкович сказав, що місто буде намагатися погасити кредит найближчим часом, але зараз гроші потрібні для нормального входу в опалювальний сезон, для купівлі обладнання в новий корпус легеневої терапії і на вже згадувані тролейбуси з автономним ходом.

Загалом, депутати міської ради показали, що при відсутності політико-спекулятивної складової вони можуть працювати плідно й оперативно, як і лауреати міських премій імені поета Арсенія Тарковського, фотожурналіста Василя Ковпака і художника Бориса Вінтенка. Переможці отримали квіти, дипломи та грошові премії.