У Кропивницькому збільшать кількість відеокамер у рамках програми «Безпечне місто»

Перегляди: 1134

Міська рада Кропивницького на вчорашньому сесійному засіданні внесла зміни до бюджету – додатково направила 3,4 мільйона гривень на програму «Безпечне місто», передає CBN.

На початку року міський голова Андрій Райкович на одній з апаратних нарад підняв питання встановлення в рамках програми «Безпечне місто» камер відеоспостереження біля шкіл і дитсадків обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На сьогоднішній день в 15 школах встановили відеокамери, які фіксують обличчя відвідувачів. На наступному тижні збереться робоча група, аби визначити місця для нових камер, розповів начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними і контролюючими органами Олександр Шишко.

Програму профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» на 2017 – 2020 роки ініціював саме міський голова Андрій Райкович. У листопаді 2017 року її затвердили депутати міськради.

Три роки тому вона передбачала встановлення 75 відеокамер. Торік працювала вже 81 камера. Цього року - 139.

У Кропивницькому встановили обладнання провідного виробника систем відеоспостереження в світі компанії Hikvision. Відеозапис зберігається близько місяця. Номерні знаки розпізнаються з достовірністю 99%.