Мер Кропивницького Андрій Райкович: «Місто скоро отримає широкосмугову магістраль»

Перегляди: 4394

Олена Нікітіна, «Україна-Центр»

«Громаду хвилюють не причини, а швидкість реагування у вирішенні проблемних питань», - констатував на апаратній нараді міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Ці слова були адресовані керівникам комунальних служб і виконавчим органам міськради. Проблемні питання є, з різною швидкістю реагування, але вони вирішуються.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Друга половина серпня - саме час, щоб ґрунтовно підготуватися до настання зими. А до опалювального сезону потрібно готуватися якісно і технічно грамотно. Андрій Павлович звернув увагу своїх підлеглих на житлові будинки, в яких переважна більшість квартир переведені на індивідуальне опалення. З рештою на централізованому теплопостачанні слід провести роз'яснювальну роботу і переконати в перевазі «автономки». «Або весь будинок опалюється централізовано, або відключаємося будинками і мікрорайонами - іншого варіанту немає. Це не наші міські правила, а загальнодержавні», - заявив мер.

Градоначальник розкритикував роботу тепловиків через чергове розриття вулиці Чорновола. Сказав, що це свідчення якості роботи. Помітив, що на цій вулиці під асфальтом знаходиться багато різних комунікацій, і час від часу будуть розривати, але необхідно проводити якісні ремонтні роботи, щоб мінімізувати повторні розриття.

Протягом місяця ведуться розмови про необхідність відновити дорожню розмітку, особливо в районі навчальних закладів, але робота поки не зроблена. Це тим більш незрозуміло, адже місто купило дорогу розмічальну машину, створила комунальне підприємство. «Не можете використовувати техніку - беріть відра і щітки й малюйте», - зробив останнє попередження Андрій Райкович і пообіцяв особисто перевірити розмітку біля всіх шкіл.

Міський голова звернув увагу поліцейських на те, що в місті активізувалися реалізатори наркотичних засобів. Заявив, що це ненормально, і попросив поліцію «дати відсіч». Також розпорядився підготувати проект капітального ремонту вулиці Металургів в селищі Новому, щоб брати участь з ним у всіх конкурсах.

І, звичайно ж, Андрій Павлович акцентував увагу колег на масштабних роботах по вулиці Полтавській. Рекомендував вибрати для посадки такі дерева, щоб згодом їх крони не довелося обрізати. Біля зупинок громадського транспорту повинні бути встановлені знаки. Щільність ґрунту під колишніми тротуарами повинна постійно контролюватися. Оновлена вулиця буде гідно освітлена, особливо пішохідні переходи. Крім того, доведеться облагородити фасад багатоповерхового будинку з боку провулка Об'їзного.

«Городяни з розумінням ставляться до тимчасових незручностей, - сказав Андрій Павлович. - Потерпіть ще трохи, і місто отримає сучасну широкосмугову магістраль. Це робиться не на рік-два, а на десятиліття».