У Новомиргороді урочисто відкрили меморіал героям війни з Росією (ФОТО

Перегляди: 3415

У Новомиргороді урочисто відкрили меморіал героям війни з Росією, повідомляє CBN.

В урочистостях прийняли участь ветерани з усієї Кіровоградщини, небайдужі містяни, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та керівництво міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Меморіал спільними зусиллями створили три громадських організації - «Єдність учасників АТО та патріотів», «Волонтерський рух» та районна спілка ветеранів АТО.

Завдяки допомозі небайдужих вдалося не тільки побудувати сам пам'ятник, а й облаштувати сквер та встановити відеоспостереження.

«Спочатку ми планували зібрати 200 тисяч гривень та на ці кошти облаштувати пам'ятник. Розробили його ескіз, порахували, що ледь вкладаємося в ці кошти. Тому облаштування території думали зробити пізніше. Але завдяки неочікуваній підтримці небайдужих вдалося зібрати майже вдвічі більше. Технікою та будівельними матеріалами допомогли місцеві підприємці та фермери. Підтримала міська влада. Кожного тижня виходили на суботник та самотужки будували меморіал, на допомогу приходили містяни», - розповів голова спілки ветеранів Олег Драний.