У Новомиргороді в День незалежності «замінували» міст

Перегляди: 1072

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про замінування.

Інформація до поліції надійшла від громадянина, який не назвався, 24 серпня близько 9 години, повідомили CBN у секторі комунікації ГУ Нацполіції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Заявник» сказав, що міст, який заходиться у Новомиргороді, заміновано.

На місце пригоди терміново виїхала слідчо-оперативна група. Для обстеження також залучили фахівців вибухотехнічних підрозділів поліції, рятувальників, кінологів. У цей час поліцейські забезпечували правопорядок на прилеглій території, обмежили рух транспорту та пішоходів.

Інформація про замінування не підтвердилася.

Особу громадянина, який повідомив про «замінування» об’єкту, правоохоронці встановили протягом кількох годин. Ним виявився 56-річний місцевий житель.

За фактом пригоди розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.