На Кіровоградщині колишнього поліцейського підозрюють у зґвалтуванні

Перегляди: 1731

Слідчі територіального управління ДБ вручили повідомлення про підозру в зґвалтуванні колишньому помічнику чергового сектору реагування одного із районних відділень поліції ГУНП в Кіровоградській області.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Подія сталася у лютому 2020 року в одному з сіл Кіровоградщини. За даними слідства, працівник поліції у позаслужбовий час, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, підвозив на власному автомобілі місцеву жительку. Звернувши з дороги, зупинив авто та намагався зґвалтувати жінку, наносячи їй тілесні ушкодження. Злочинний умисел до кінця не довів, оскільки на крики жінки до автомобіля підійшли місцеві жителі та захистили її від копа.

На момент вчинення кримінального правопорушення підозрюваний був чинним працівником поліції. Згодом його звільнили.

Прокуратура готує клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У разі доведення вини колишньому працівнику поліції загрожує покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування. Його здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві. Оперативний супровід Управління внутрішньої безпеки в Кіровоградській області ДВБ НП України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Кіровоградської області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.