У Кропивницькому відзначать День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність

Перегляди: 993

У суботу, 29 серпня, Україна відзначає День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це CBN поінформували в пресслужбі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

9 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових підрозділів з оточення під Іловайськом на Донбасі. Колони українських військ розстріляли на марші російські підрозділи, порушивши досягнуті домовленості. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

На вшанування пам’яті українських героїв 29 серпня у Кропивницькому оголошується Днем жалоби. Цього дня в обласному центрі приспустять державні прапори та відбудеться низка заходів.

Із 09:00 до 10:00 - покладання квітів на міський цвинтарях до могил захисників України, що поклали власні життя за право свого народу жити вільно.

10:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання та покладання квітів до могил героїв на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Рівно о 10:00 на одну хвилину зупиняється робота підприємств, установ та організацій і рух транспорту з подачею звукового сигналу.

14:00 – початок урочистостей – реквієму в приміщенні обласної філармонії до Дня пам'яті захисників України.

15:55 - покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні на площі Героїв Майдану.

16:00 – старт Ходи пам’яті від площі Героїв Майдану до Меморіального комплексу «Фортечні вали» та покладання квітів до обелісків загиблих воїнів на Алеї Слави і меморіалу Другої світової війни. На Фортечних валах за загиблими учасниками АТО/ООС буде відслужена панахида.

18:00 - 21:00 - на площі перед міською радою Кропивницького триватиме акція «Запали свічку пам'яті».