У Кропивницькому відкрилася виставка «Пів голови» (ФОТО)

Перегляди: 1189

В художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна сьогодні, 28 вересня, відкрилася персональна виставка творів Ольги Різдвянської-Краснопольської «Пів голови», передає CBN.

Ольга – одна з відомих художниць нашого міста. Працює викладачем відділу образотворчого мистецтва Дитячої школи мистецтв  та успішно керує приватною студією образотворчого мистецтва «Муза» в галереї «Єлисаветград».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона - учасниця міських, обласних та всеукраїнських художніх виставок і пленерів. Твори художниці зберігаються в приватних збірках в Україні та за кордоном.

На виставці представлено майже п’ятдесят живописних та графічних творів написаних протягом останніх трьох років.

«Міські пейзажі, квіткові натюрморти, оригінальні тематичні композиції, а також авторські інсталяції емоційно вражають і спонукають до роздумів над сенсом буття», - заявила директорка музею Віта Чернова.

Доповнюють експозицію виставки авторські інсталяції.

«Творчість Ольги Краснопольської – суцільна психологічна провокація. Її

головна тема – місто, але не те, яке ми звикли бачити, - ошатне, історичне,

архітектурно вишукане, а тривіальне, повсякденне, домінуюче своєю одноманітністю і в той же час захоплююче утаємниченою поетикою та романтизмом ритмів життя людей, що живуть в його шлакоблочних бетонних квартирах.

Мистецька форма – реалізм, з потягом до гіпер та сюрреалізму. Пейзажі з відкритим небом, натюрморти з квітами, окультурені кошиками чи горщиками, відкриті вікна та ластівка в небесах - все це знаки та символи сучасного урбаністичного мистецтва.

Тут не треба шукати глибини живописної палітри чи особливої пластики лінії. Головне в її творах літературна ідея, підтверджена власною філософією, яка є відображенням постійних змін, в атмосфері яких кожен з нас перебуває повсякчасно», - охарактеризував творчість художниці мистецтвознавець, заслужений художник України Андрій Надєждін.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.