У Знам’янці брати-ковалі влаштували ретро-куток (ФОТО)

Перегляди: 1341

Ретро-куток біля залізничного вокзалу облаштували знамʼянські ковалі Олег і Юрій Гребенюки, передає CBN.

Вони встановили телефонну будку і мотоцикл. Останній експонат придбали два роки тому в Донецьку за тисячу двісті гривень. Весь цей час збирали необхідні до нього запчастини. Телефонну будку, якою знам'янчани користувались ще 45 років тому, теж довелося відновити - там не було таксофону і жодної шибки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Юрія Гребенюка, ще у 1975 році телефонна будка стояла в центрі Знамʼянки біля відділення зв’язку.

«Потім вона відкочувала на базу відпочинку до Світловодська. Звідти ми її забрали вже власним транспортом, привезли в Знамʼянку минулого року і цього року вже зимою потихеньку відновлювали», - розповів коваль.

«Мотоцикл ми придбали ще два роки тому в Донецьку на межі розмежування військ у хлопця. За два роки зібрали всі запчастини. Нам допомагали наші друзі», - додав Юрій.

Юрій та Олег Гребенюки вже більше шести рoків прикрашають Знам’янку та інші містечка Кіровоградщини витвoрами кoвальськoгo мистецтва, а ще влаштовують кожні вихідні для малечі міста солодкі годинки.

Фото з Facebook-сторінки Юрія Гребенюка.