Якою бачить стратегію розвитку Кіровоградщини партія «Слуга Народу»

Перегляди: 1058

У Кропивницькому представники обласного осередку політичної партії «Слуга Народу» презентували план розвитку регіону на наступні п’ять років.

Разом в обласному центрі зібралися керівники обласного осередку партії, виборчих штабів, кандидати в обласну та Кропивницьку міську ради, а також представники ОТГ з усіх районів Кіровоградщини, зокрема кандидати на посади голів та в депутати об’єднаних територіальних громад.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завітав на захід і президент України Володимир Зеленський. Він представив громаді області нового очільника облдержадміністрації Андрія Назаренка.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Володимир Зеленський[/caption]

Стратегії розвитку Кіровоградщини був присвячений виступ голови обласного осередку партії Микити Потураєва.

Перше, на чому наголосив народний депутат, - це унікальність Кіровоградського регіону. Він зазначив, що наша область - одна з найбагатших в країні. В області 390 родовищ корисних копалин - лише потрібно дістати це багатство з-під землі. А ще його можна заробити завдяки двом мільйонам гектарів родючої сільськогосподарської землі. Але заробити, не знищуючи землю, а дбаючи про те, що нам залишилось у спадок.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Микита Потураєв[/caption]

Кіровоградщина є логістичним центром України, зазначив очільник обласного партійного осередку, і цей потенціал потрібно використовувати. Прикладом може слугувати Знам’янка. Залізничники називають її пупом України, бо через цей залізничний вузол кожні півтори хвилини проходить потяг.

На жаль, маючи великий потенціал, Кіровоградщина, втім, як і вся Україна, досі не позбулася низки проблем. Так, у житлово-комунальному господарстві це зношеність фондів та недостатній рівень житлового будівництва. Це неналежний стан транспортної системи. Це негаразди з екологією і невикористаний туристичний потенціал тощо.

Микита Потураєв назвав пріоритети, які визначила регіональна команда «Слуги Народу» в своїй роботі на найближчі декілька років, а саме:

- розвиток інноваційної економіки на засадах smart-спеціалізації;

- сприятливий клімат для інвестицій і залучення їх для відкриття нових підприємств і створення робочих місць;

- увага до тих інвесторів, які розвивають високотехнологічні виробництва;

- розвиток IT-сектору та запровадження ефективних інструментів адміністративного та державного менеджменту;

- стимулювання економічної активності та реалізація логістичного потенціалу;

- збереження екосистем та розвиток сектору переробки відходів.

Два головні перспективні напрямки, які має намір розвивати команда в регіоні, – харчова промисловість і високотехнологічне машинобудування.

Окрема увага у стратегії приділена розвитку транспортної інфраструктури. До кінця року будуть введені в експлуатацію оновлені дорогі в бік Кривого Рогу та Миколаєва. Проте дуже великих інвестицій потребують і дороги регіонального значення.

Освіта та медицина, підтримка соціально незахищених верств населення та турбота про ветеранів теж є складовими бачення розвитку регіону.

Микита Потураєв назвав ТОП-5 перспективних проєктів, які планується реалізувати у найближчий час.

1. Технопарк Flight City 4.0 (вартість - $250 млн).

2. Міжнародний аеропорт «Канатове» (40 млрд грн).

3. Індустріальний парк «Олександрія» та розвиток кластеру виробництва сільськогосподарських машин (5,4 млрд грн).

4. Клінічний онкологічний центр (341 млн грн).

5. Фізкультурно-спортивне середовище (196 млн грн).

«Ми оцінюємо необхідність в інвестиціях у Кіровоградський регіон від восьми мільярдів гривень на рік, - наголосив голова обласного осередку партії. - Ми вважаємо, що тут має бути комплексний підхід. Ці гроші мають надходити з обласного та місцевих бюджетів, з Державного фонду регіонального розвитку. Це приватні інвестиції, кредитні та донорські кошти, публічно-приватне партнерство.

Я можу сказати, що в регіоні є вдалий досвід співпраці з міжнародними фінансовими організаціями як на рівні комунальних підприємств, так і на рівні приватних компаній. Тому, я переконаний, ці гроші ми зможемо всі разом знайти.

Які ж ми цілі ставимо перед собою? Це короткострокові цілі, але вони досяжні. Ми переконані, що на 2023 рік валовий регіональний продукт Кіровоградщини буде становити не менше 85 відсотків від середньо-українського, що середня заробітна плата зросте до 12,5 тисячі гривень, і що капітальні інвестиції зростуть мінімум до 13 відсотків. Це, можливо, не великі цифри, але це досяжні орієнтири».

«На Кіровоградщині живе багато талановитих і працьовитих людей. Щиро вірю в те, що разом ми досягнемо поставленої мети. Я вважаю, що успішна команда – запорука успішної України», - зазначив голова обласного виборчого штабу партії Михайло Бєжан.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Михайло Бєжан[/caption]

«Мені і нашій команді дуже хотілось, щоб нас впізнавали не тільки тому, що ми живемо в центрі України, щоб ми не були не просто місцем на мапі і щоб нас впізнавали не тільки по тому, що в нас чудові чорноземи і сільгосппідприємства», - заявив майбутній кандидат на посаду депутата обласної ради Ігор Волков.

Наш край багатий своєю промисловістю, культурою, спортом, додав Ігор Волков.

«Друзі, ми йдемо на вибори як президентська сила, і на Кіровоградщині партія “Слуга Народу” переможе. Наша команда докладе до цього усі зусилля. Об’єднуємось і перемагаємо!» - звернувся до присутніх Ігор Волков.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Ігор Волков[/caption]

Микита Потураєв також представив команду, яка буде втілювати цей план у життя в найближчі роки.

Усі проекти, які хоче реалізувати партія «Слуга Народу», будуть успішними лише за умови, якщо їх підтримають люди, зазначив голова обласного виборчого штабу партії Михайло Бєжан.