Зеленський зустрівся з підприємцями Кіровоградщини

Перегляди: 5248

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Кропивницького зустрівся з підприємцями області.

Про це у Facebook написав голова наглядових рад «Гідросила груп» та «Ельворті груп» Павло Штутман.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Під час робочої поїздки до Кіровоградської області президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками місцевого бізнесу. Я як член президії ради ФРУ (Федерації роботодавців України. - Ред.), голова Кіровоградського обласного об’єднання організацій роботодавців закликав президента підтримати законопроект про локалізацію (№3739)», - ідеться в дописі.

Згідно з проектом закону, перевагу на тендерах надавати будуть тим учасникам торгів, які мають виробництво в Україні і збирають свої машини з певної кількості деталей з локалізацією на рівні 25-40% на початковому етапі.

Враженнями від зустрічі поділився у Facebook і власник компанії «Велта», яка займається видобутком титанових руд у Новомиргородському районі, Андрій Бродський: «Мав честь зустрітися з президентом України і розповісти йому про своє бачення перспектив і проблем створення високотехнологічного вертикально-інтегрованого титанового холдингу в Кіровоградській області. Думаю, в Україні зароджується український титановий кластер!»

За даними Офісу президента, учасники зустрічі розповіли про наявність заборгованості НАЕК «Енергоатом» перед НВП «Радій» за поставлене обладнання для модернізації енергоблоків на атомних електростанціях. «Президент України зазначив, що питання погашення кредиторської заборгованості "Енергоатому" та стійкого фінансового становища компанії є важливим як для роботи паливно-енергетичного комплексу, так і для постачальників. І нещодавно парламент ухвалив Закон "Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії". Він має системно вирішити питання накопичених боргів. Уряд працює над імплементацією документа. Крім того, президент звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства енергетики України з дорученням розв’язати проблемні питання погашення заборгованості НАЕК "Енергоатом" перед постачальниками», - відзначається у повідомленні ОП.

На зустрічі також обговорили забезпечення виробничих галузей кваліфікованими економістами та інженерними кадрами.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Кропивницького 27 серпня Володимир Зеленський представив у Кропивницькому Андрія Назаренка як нового голову Кіровоградської обласної державної адміністрації.