Кропивницькі легкоатлети здобули три нагороди на чемпіонаті України

Перегляди: 1355

В активі наших стрибунів у висоту - срібло та бронза серед дорослих і золото серед молоді.

У Луцьку завершився чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У змаганнях узяли участь 493 найсильніших спортсменів із 25 областей, Києва, а також представники Білорусі та Ізраїлю.

У перший день стартів на дистанції 100 метрів золото виборола вихованка Гайворонської ДЮСШ Яна Качур, а Тетяна Мельник, яка робила свої перші спортивні кроки в Олександрівській ДЮСШ, стала срібною призеркою. Наступного дня Тетяна Мельник стала чемпіонкою України в бігу на 200 метрів.

Та все ж наші головні погляди були прикуті до чоловічих стрибків у висоту, де змагалися відразу двоє кропивничан. І учні Геннадія Здітовецького виправдали сподівання своїх уболівальників. Учасник Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко показав свій найкращий результат у цьому сезоні, злетівши на висоту 226 см. Такий політ приніс нашому земляку срібло в суперечці з товаришем по збірній України, ще одним учасником Олімпіади 2016 року Андрієм Проценком. Досвідченому стрибуну з Херсона вдалося злетіти на 230 см, що також є його персональним досягненням у цьому сезоні.

[caption id="attachment_76820" align="alignnone" width="640"] Дмитро Яковенко[/caption]

А бронзу тут зі стрибком на 2 метри 23 сантиметри здобув ще один підопічний Геннадія Здітовецького, вихованець ОСДЮШОР-2 Олег Дорощук. До того ж бронзовий призер юнацької Олімпади та срібний призер юніорського чемпіонату Європи Олег Дорощук установив персональний рекорд на відкритому повітрі в змаганнях дорослих та здобув заслужену золоту медаль серед молоді.