В обласній філармонії відбувся реквієм за загиблими у війні з Росією воїнами

Перегляди: 696

Вшанування пам’яті українських захисників Вітчизни у Кропивницькому продовжилося урочистостями-реквіємом в обласній філармонії.

Тут зібралися родини воїнів, що віддали свої життя за право українського народу жити вільно на своїй землі у своїй незалежній державі, їхні бойові побратими з усієї області, передає прес-служба міськради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В урочистостях взяв участь міський голова Андрій Райкович, новопризначений голова обласної державної адміністрації Андрій Назаренко та єпископ Кропивницький та Голованівський Православної Церкви України Марк.

«В історії українського народу чи не кожна сторінка полита кров'ю. І ваші сини, доньки, чоловіки, батьки і сестри не колись, а сьогодні ціною свого життя захищають Україну, - наголосив у своєму слові Андрій Райкович. - Від імені громади міста я низько вклоняюсь вам. Пишаюся, що у нашому місті базуються легендарні військові частини, еліта Українських Збройних сил! У Кропивницькому одними з перших почали формуватися хоробрі добровольчі батальйони. Сьогодні завдання міської влади, свою задачу я вбачаю в простих, конкретних речах - постійній комунікації і турботі про кожну родину героя, про сім'ї військових, які зараз на Сході, про ветеранів, воїнів-захисників усіх поколінь. Слава всім героям-захисникам. Слава Україні!»

Міський голова оголосив подяки міської ради та її виконавчого комітету трьом родинам, чиї сини віддали життя за Україну: Володимиру та Аллі Кондаковим, Олегу та Світлані Волоховим і Ользі та Миколі Безкровним.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня цього дня прикрасив груди голови Спілки об’єднань громадян ГС «Всеукраїнська Асоціація організацій учасників АТО "Мужність"», інваліда ІІ групи Валентина Ліхоліта

З ініціативи громадськості в Україні започаткована всеукраїнська відзнака – оберіг «Батьківське серце». Дітям загиблих героїв її вручили голова обласної організації «Єдина родина Кропивниччини» Олена Степанок, голова обласного ресурсного центру з питань допомоги учасникам АТО та внутрішньо-переміщеним особам Віктор Колінько та голова громадської організації «Бойове братерство» Олександр Горбачов.

Єпископ Марк передав відзнаки Православної Церкви України «За любов та жертовність до України» матерям воїнів-героїв Аллі Кондаковій і Світлані Волоховій.

Фіналом урочистостей-реквієму став концерт, підготовлений колективами обласної філармонії.