У Кропивницькому стартує бієнале «Велюровий кіт» імені Андрія Ліпатова

Перегляди: 841

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна запрошує взяти участь у бієнале наївного мистецтва та мистецтва примітивізму «Велюровий кіт» імені Андрія Ліпатова, передає CBN.

У рамках арт-проекту музей влаштовуватиме художні виставки – колективні до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва (9 листопада) та персональні до дня народження Андрія Ліпатова (29 травня).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомили в музеї, у його фондах зберігається картина Андрія Ліпатова «Велюровий кіт», яка й надала назву бієнале та стала основою його логотипу.

«Цей твір з образом велюрового кота не лише відображає погляд автора на навколишній світ та є його своєрідним автопортретом, на що вказує монограма "А. Л.", що прикрашає бік кота, а й, завдячуючи своїй безпосередності та високому мистецькому професіоналізму, відображає й загальні настрої двох мистецьких напрямків - наївного мистецтва та примітивізму», - зазначив провідний науковий співробітник музею, фаховий мистецтвознавець, заслужений художник України Андрій Надєждін.

Співорганізаторами унікальної мистецької акції виступають Музей мистецтв, галерея «Єлисаветград» та обласна організація Національної Спілки художників України.

Твори можна подавати до 30 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Ліпатов. Закоханий у життя і людей