Мерія Кропивницького планує відмовити греко-католикам у виділенні земельної ділянки під храм

Перегляди: 934

Міськрада Кропивницького планує відмовити релігійній громаді Пресвятої Трійці Української греко-католицької церкви у наданні земельної ділянки під будівництво храму.

Проект рішення опублікований на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Відмовити релігійній громаді Пресвятої Трійці Української греко-католицької церкви м. Кропивницького у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність по вул. Ушакова (біля будинку готелю "Турист") орієнтовною площею 0,1000 га для будівництва та обслуговування храму релігійної громади (парафії) Пресвятої Трійці Української греко-католицької церкви м. Кропивницького у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам містобудівної документації, а саме: Плану зонування території міста Кіровограда, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 17.09.2013 N2456 –земельна ділянка відноситься до зони Р3С (підзона зелених насаджень спеціального призначення), охоронна зона меж Фортеці св. Єлизавети», - сказано у документі.

Раніше повідомлялося, що міськрада Кропивницького розгляне питання про надання греко-католицькій церкві дозволу на розробку проекту землеустрою біля будинку №4 на вулиці Острівській.