СБУ заявила, що попередила мільйонні збитки на ремонті дороги в Голованівському районі

Перегляди: 1164

Служба безпеки України попередила збитки бюджетних коштів під час поточного ремонту автомобільної дороги місцевого значення на Кіровоградщині.

Про це CBN повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Оперативники обласного управління СБУ встановили, що у 2020 році обласне профільне держпідприємство уклало підрядний договір з місцевою приватною структурою. Комерсанти мали відремонтувати автомобільну дорогу загального користування у Голованівському районі протяжністю понад 4 кілометри», - сказано у повідомленні.

Співробітники СБ України задокументували, що під час виконання робіт «підрядник відхилився від умов проектно-кошторисної документації та використав асфальтобетонне покриття, яке не відповідає державним вимогам».

За висновками будівельно-технічної експертизи, внаслідок зловживань комерсанти могли завдати збитки обласному бюджету на понад 15 мільйонів гривень.

За результатами ініційованих СБУ перевірок, держпідприємство не підписало відповідні акти виконаних робіт і введення автодороги в експлуатацію та не здійснило повну оплату.

Підрядник зобов’язався здійснити повторний ремонт дороги у повному обсязі за рахунок власних сил та засобів виконавця.