У Кропивницькому поки немає грошей на реконструкцію Набережної

Перегляди: 1157

Великий об’єкт, про який багато говорять і якого не було в передвиборчій програмі міського голови Кропивницького Андрія Райковича – набережна Інгулу, – чекає, поки в міста з’являться гроші на нього.

Про це йдеться у статті «України-Центр».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми покладали великі надії на децентралізацію, яка сьогодні, на жаль, має тривожні ознаки згортання, а не розширення можливостей, - сказав Андрій Райкович. - Реверсна дотація з міського бюджету в державний у 2020-му склала близько 100 мільйонів гривень – це третина бюджету розвитку Кропивницького і 40% від прогнозної вартості реконструкції набережної від Михайлівської до Вокзальної, як це передбачено проєктом. Його вартість складає більше 200 мільйонів гривень. Чому я говорю "більше", а не називаю конкретну суму? Бо значна частина мереж – теплових, водопровідних, які знаходяться в зоні реконструкції, ще не врахована. Ми зараз їх дообліковуємо, дообраховуємо. Не можна зробити, наприклад, капітальний ремонт мосту на Вокзальній без того, що під ним, – теплові, водопровідні мережі, електричні кабелі… Їх треба замінювати, ремонтувати. Коли будуть закінчені всі розрахунки, роботи розіб’ють на етапи й виконуватимуть в залежності від фінансових можливостей нашого міста».

ЧИТАЙТЕ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ:

П’ять років з Райковичем: що маємо?