Лише 26 з 42 депутатів міськради Кропивницького прозвітували перед виборцями

Перегляди: 939

Кожного року кількість звітів депутатів міськради Кропивницького стає все меншою, передає кореспондент CBN.

За словами керівниці інформаційного відділу Асоціації політичних наук Олени Сінченко, якщо за перший рік свого депутатства члени міської ради Кропивницького сьомого скликання відзвітували всі, то за минулий лише 26. Причому сім з них зробили публічний звіт, так і не розмістивши його на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Більшість звітів недостатньо інформативні. Це скоріше декларація про все хороше проти всього поганого. Вони розповідають, які дороги проклали, яку матеріальну допомогу надали, які свята провели. І зовсім мало кажуть про роботу у комісіях та голосування по важливих питаннях, та і виборцям цікавіші дитячі майданчики», - розповіла Олена Сінченко.

Вона зазначила, що дві фракції ради мають досить цікаві практики, а саме спільні звіти депутатів перед виборцями, - «Наш край» і «Рідне місто». Є такий досвід і у фракції «Батьківщина».

Через те, що депутатські звіти не регламентовані законодавчо, немає уніфікованих норм, обранці несуть лише політичну відповідальність за їх відсутність.

Серед депутатів, які практично не нехтували обов'язком відзвітувати перед виборцями, Валентина Яремчук, Олександр Цертій, Андрій Табалов, Катерина Шамардіна, Олег Краснокутський, Михайло Бєжан.

Найбільша кількість питань у політичних експертів до депутата Богдана Товстогана, який дуже рідко з’являвся на сесіях, не виступав на них, практично не працював у комісії, і його приймальня, за словами Олени Сінченко, є лише на сайті міськради.

«Я дуже хочу, що усі 42 депутати оприлюднили свої звіти. Сьогодні це важливо для виборців, та важливіше для самих депутатів напередодні нових виборів. По суті, їхні звіти – це те, з чим вони можуть прийти до виборців, фактично безкоштовний піар», - резюмувала Олена Сінченко.